article

موتورهای دیزلی بیشتر در کجا مورد استفاده قرار می گیرند
موتورهای دیزلی بیشتر در کجا مورد استفاده قرار می گیرند
موتورهای دیزلی نوعی از موتورهای احتراق داخلی می باشند. به طور خاص، آن ها یک موتور احتراق فشرده می باشند. سوخت درون موتورهای دیزلی به صورت ناگهانی در معرض دما و فشار بالا گاز اکسیژن (معمولا جوی) مورد احتراق قرار می گیرد. فرآیند موتور دیزل به عنوان چرخه دیزل به خاطر رودولف دیزل که مخترع آن بوده است، نامیده می شود.موتورهای دیزلی امروزه به خاطر مزایایی که دارند در مکانهای مختلی مورد استفاده قرار می گیرند. ما در این مقاله بیشتر قصد داریم تا در خصوص کاربردهای موتورهای دیزلی صحبت کنیم.
کاربردهای موتورهای دیزلی
1. در جاده ( در مسیرها)
بیشتر وسائل نقلیه جاده ای مانند کامیون ها، تریلرها و اتوبوس ها، وسائل حمل و نقل دیگر مانند کشتی ها، قطارها و وسائل جابجایی در معادن از موتورهای دیزلی استفاده می کنند؛ البته نوع کاربرد آن ها در کشورهای مختلف متفاوت است؛ به عبارت دیگر به خاطر سروصدای زیادی که دارند، بعضی از کشورها از آن ها در وسائل حمل ونقل عمومی و جاده ای مورد استفاده قرار نمی دهند. البته یک نکته را در نظر داشته باشید که مدل های جدیدتر، سروصدای کمتری دارند، هرچند قیمت سوخت آن ها ممکن است از بنزین گرانتر باشد؛ اما به خاطر مزیت هایی که دارند، خرید آن ها در حالت کلی به صرفه تر خواهد بود.
2. در هوا
تعداد کمی از هواپیماها از موتور دیزل از اواخر سال 1930 برای پرواز خود استفاده کردند. موتورهای دیزلی جدید نسبت به نوع قدیم آن ها که با احتراق کار می کردند، عملکرد و بازدهی خیلی بالایی دارند. همچنین به خاطر هزینه سوخت و به صرفه بودن آن، امروزه از موتورهای دیزلی در هواپیماهای کوچک بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
3. برروی آب
موتورهای با سرعت بالا برای تامین قدرت تراکتورها، کامیون ها، قایق ها، اتوبوس ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. نوع بزرگتر این موتورها برای تامین قدرت کشتی های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. توان خروجی این موتورها 90هزار کیلووات است.
4. زیر زمین
بخش استخراج منابع از زیرزمین به شدت متکی به موتورهای دیزلی پرقدرت است. با موتورهای دیزلی می توان به راحتی این منابع را استخراج نمود و به کامیون ها برای بهره برداری منتقل کرد.
5. بیمارستان ها
ژنراتورهای پشتیبان یکی از مهمترین تجهیزاتی است که هر بیمارستان باید آن ها را داشته باشد. تمامی تجهیزات بیمارستان با برق کار می کنند و نبود برق یعنی از کار افتادن این تجهیزات و از کار افتادن تجهیزات یعنی توقف فعالیت بیمارستان و به خاطر افتادن جان بیماران. برای چندسال، بیمارستان ها از ژنراتورهای صنعتی برای این منظور استفاده می کردند که بعد از ورود موتورهای دیزلی نسل جدید، بسیاری از مشکلات بیمارستان در قطع برق از بین رفت؛ به طوریکه اگر برق بیمارستان به هردلیلی قطع شود، این موتورها به صورت خودکار فعال می شوند.
6. در دیتاسنترها
کامپیوترها قلب صنعت امروزی هستند. زمانی که برق قطع شود، سرورها و کامپیوترها از کار می افتند و این به معنای قطع ارتباط است، از کار افتادن بسیاری از فعالیت های امروز و عدم دسترسی به داده ها. برای همین است که بسیاری از شرکت های بزرگ برای بخش دیتاسنتر خود از موتورهای دیزلی برای تامین برق و قدرت خود در مواقع ضروری استفاده می کنیم.
موتورهای دیزلی بیشتر در کجا مورد استفاده قرار می گیرند