PRODUCTS
موتورسازان
دیزل موتور
دیزل موتور، نوعی موتور است که بهجای بنزین، برای تولید انرژی از سوخت دیزلی یا همان گازوئیل استفاده میکند. علاوه بر نوع سوخت، مکانیزم تولید انرژی نیز در نوع موتور دیزل و موتور بنزینی متفاوت است که در نهایت سبب میشود، قیمت موتور دیزلی نسبت به انواع بنزینی با مشخصات یکسان بیشتر باشد. با این حال، مزایای زیادی که دیزل موتور در مقایسه با موتورهای بنزینی ارائه میدهد، تا حد زیادی توجیهکننده قیمت موتور دیزل است. این فواید در بلندمدت هزینه صرفشده را به جیب خریدار باز میگرداند. مقاله حاضر، با توضیح شیوه کار دیزل موتور و تفاوتهای آن با موتور بنزینی، به شما کمک میکند تا درک بهتری از قیمت موتور دیزل داشته باشید. همچنین، در انتهای مقاله، عوامل موثر بر قیمت موتور دیزل را بررسی خواهیم کرد. اسلاک مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز دیزل ژنراتور سیار را در اختیار شما قرار دهد.
دیزل موتور چیست؟
موتور دیزل یک موتور احتراق داخلی (internal combustion engine) است که در آن احتراق سوخت در اثر افزایش دمای هوا در سیلندر به دنبال مکانیزم فشردهسازی به نام «تراکم آدیاباتیک» (adiabatic compression) ایجاد میشود. اجازه دهید برای روشنشدن موضوع بیشتر توضیح دهیم. در مقایسه با موتورهای جرقهزنی مانند موتورهای بنزینی، که از شمع برای احتراق مخلوط هوا و سوخت استفاده میکنند، موتورهای دیزلی روش احتراق کاملا متفاوتی دارند و به همین دلیل نیز قیمت موتور دیزل متفاوت است. موتورهای دیزل تنها با فشردهکردن هوا در سیلندر کار میکنند که خود سبب افزایش دما میشود. سوخت دیزل تزریقشده به محفظه احتراق، اتمیزه میشود و با توجه به دمای بالا، خودبهخود محترق میگردد. این موتورها با مخلوط ناهمگن هوا و سوخت کار میکنند. یعنی سوخت تزریقشده به هوا، قبل از احتراق بهطور ناهموار پراکنده میشود.
فرق دیزل موتور و موتور بنزینی
تفاوتهای موتور دیزل و موتور بنزینی در حقیقت پایه و دلیل اصلی بالاتر بودن قیمت موتور دیزل است. نوع سوخت سوزاندهشده توسط هر یک از این دو نوع موتور، هیچ تغییری در ساختار کلی حرکت ایجاد نمیکند؛ بهعبارت دیگر، آنچه بیرون از سیلندر دو موتور روی میدهد کاملا با هم مشابه است. اما آنچه در داخل سیلندر روی میدهد، دو موتور دیزلی و بنزینی را کاملا از هم متفاوت میکند. تفاوتهای اصلی بین موتور بنزینی و موتور دیزلی عبارتند از: موتور بنزینی مخلوطی از بنزین و هوا را میگیرد، آن را فشرده میکند و با استفاده از یک جرقه مشتعل میسازد. اما موتور دیزلی هوا را میگیرد، آن را فشرده میکند و سپس سوخت را به هوای فشرده تزریق میکند. در مواجه با گرمای هوای فشرده، سوخت خودبهخود مشتعل میشود. موتور دیزلی فاقد شمع است. موتور بنزینی با نسبت 8:1 تا 12:1 فشردهسازی را انجام میدهد، درحالیکه موتور دیزلی با نسبت 14:1 تا حداکثر 25:1 هوا را فشرده میکند. نسبت تراکم بالاتر دیزل موتور منجر به راندمان بهتر میشود. موتورهای بنزینی معمولاً از کاربراتور استفاده میکنند که در آن هوا و سوخت مدتها قبل از ورود هوا به سیلندر مخلوط میشوند یا از تزریق سوخت درگاهی (port fuel injection ) استفاده میکنند که در آن سوخت درست قبل از مکش (خارج از سیلندر) تزریق میشود. بنابراین، در یک موتور بنزینی، تمام سوخت در طول کورس مکش وارد سیلندر میشود و سپس فشرده میگردد. فشردهسازی مخلوط سوخت/هوا، نسبت تراکم موتور را محدود میکند؛ اگر موتور هوا را بیش از حد فشرده کند، مخلوط سوخت/هوا خودبهخود مشتعل میشود و باعث حرکت ناگهانی میشود. اما موتورهای دیزل از تزریق مستقیم سوخت استفاده میکنند، یعنی سوخت دیزل مستقیماً به سیلندر تزریق میشود. یک موتور دیزل فقط هوا را فشرده میکند، بنابراین، نسبت تراکم میتواند بسیار بالاتر باشد. هر چه نسبت تراکم بیشتر باشد، توان تولیدی بیشتر خواهد بود. انژکتورهای سوخت دیزل، بر خلاف انژکتورهای بنزینی، باید بتوانند دما و فشار داخل سیلندر را تحمل کنند و در همان حال، سوخت را بهشکل اتومیزه تحویل دهند. برای اطمینان از توزیع یکنواخت غبار در سراسر سیلندر، برخی از موتورهای دیزلی مجهز به سوپاپهای القایی مخصوص یا محفظههای پیشاحتراق هستند. موتورهای دیزلی جدیدتر مجهز به سیستمهای سوخت پرفشار ریل مشترک هستند. موتورهای دیزلی ممکن است مجهز به شمعبرق باشند. هنگامی که موتور دیزل سرد است، فرآیند تراکم ممکن است دمای هوا را به اندازه کافی بالا نبرد که سوخت را مشتعل کند. شمع تابش یک سیم برقی گرمشده است که احتراق سوخت را در هنگام سردبودن موتور تسهیل میکند. شمعهای برق معمولاً در موتورهای دیزلی کوچک یافت میشوند. موتورهای بنزینی به شمع تابش نیازی ندارند زیرا به احتراق خودبهخودی متکی نیستند. با معرفی و بررسی دیزل ژنراتور دویتس توسط سایت اسلاک همراه ما باشید.
چرا قیمت موتور دیزل از موتور بنزینی بیشتر است؟
فرآیند احتراق در موتورهای دیزلی از نسبت تراکم بالایی استفاده میکند که مستلزم استفاده از مواد سنگینتر برای ساخت موتور، به منظور مقاومت بیشتر در برابر خرابی است. در بسیاری از موارد، آنها همچنین، به یک گیربکس سنگین نیاز دارند تا در برابر گشتاور تولیدشده مقاومت کنند، که باز هم هزینه را افزایش میدهد. در کنار قطعات گرانقیمت و گیربکس سنگین، اکثر دیزل موتورها مجهز به توربوشارژر نیز هستند و این باعث افزایش قیمت کلی میشود.
فواید استفاده از دیزل موتور
فواید استفاده از دیزل موتور، همان چیزی است که بالا بودن قیمت موتور دیزل را توجیه میکند. این فواید نشان میدهند که با وجود بالا بودن قیمت موتور دیزل، این نوع موتورها ارزش خرید بیشتری دارند.همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه دیزل موتور مراجعه کنید.
تعمیر و نگهداری آسان
با خرید دیزل موتور، دیگر لازم نیست نگران تعویض توزیعکننده یا شمع موتور باشید؛ چون این قطعات نقشی در عملکرد موتور دیزلی ندارند. در مقایسه با موتورهای بنزینی، موتورهای دیزلی دارای قطعات متحرک کمتری هستند، بنابراین، قطعات احتمالی کمتری برای فرسودهشدن و آسیبدیدن دارند. هیچ شمعی در موتور دیزلی وجود ندارد و هیچ درپوش توزیع کنندهای مانند آنچه در موتور بنزینی است در اینجا موجود نیست. از این گذشته، موتورهای دیزلی ذاتاً قدرتمندتر و بادوام تر هستند؛ زیرا به دلیل نیاز به تحمل بالای فشار، مستحکمتر ساخته میشوند. همه اینها سبب میشود که در کنار افزایش قیمت موتور دیزل، هزینه تعمیر و نگهداری آنها کمتر شود.
ارزش فروش مجدد
موتورهای دیزلی بادوام هستند که خود باعث میشود ارزش فروش مجدد خوبی داشته باشند. آنها میتوانند برای سالهای طولانی دوام بیاورند. با فروش این موتورها، بخش عمدهای از قیمت موتور دیزل به حساب شما بازخواهد گشت.
قیمت سوخت
موتورهای دیزلی از سیستم جرقهزنی تراکمی با راندمان بالا استفاده میکنند. تراکم بالاتر معادل دمای بالاتر در داخل موتور است. دماهای بالاتر باعث تولید انرژی بیشتر و مصرف سوخت کمتر میشود. بنابراین، یکی از مزایای موتورهای دیزلی این است که برای انجام کارهای مشابه موتورهای بنزینی، به سوخت کمتری نیاز دارند. مصرف سوخت کمتر همچنین، به معنای تعداد کمتر مراجعه به پمپ گاز است و در نتیجه در زمان صرفهجویی میشود. همچنین، میتوانید برای کاهش هزینهها از «بیودیزل» به عنوان سوخت استفاده کنید. بیودیزل با بازیافت اقلامی مانند چربیهای حیوانی و روغنهای طبیعی ساخته میشود. این مواد پس از تصفیه و تغییرات لازم به عنوان سوخت دیزلی به فروش میرسند. در مورد قیمت سوخت بر اساس لیتر هم میتوان گفت، اگرچه گازوئیل کمی گرانتر از بنزین است، اما گازوئیل چگالی انرژی بالاتری دارد، به این معنی که قدرت بیشتری را برای همان حجم فراهم میکند. در نتیجه، موتورهای دیزلی میتوانند انرژی بیشتری را به ازای واحد سوخت ارائه دهند. در مقایسه با بنزین، گازوئیل سنگینتر و روغنیتر است و نقطه جوش بالاتری دارد و میتواند در مقایسه با بنزین بهتر عمل کند. همانطور که میبینید با خرید دیزل موتور میتوانید تا حد زیادی در مصرف سوخت صرفهجویی کنید که خود توجیهکننده قیمت موتور دیزل است.
مطلب پیشنهادی: ژنراتور لینز
گشتاور و اسب بخار بیشتر
گشتاور و اسب بخار با هم مرتبط هستند. بدون گشتاور، اسب بخار وجود نخواهد داشت. گشتاور نیروی چرخشی شفت است که خودرو را به حرکت در میآورد و هرچه بیشتر باشد، قدرت موتور بیشتر است. از طرف دیگر، اسب بخار برای ارزیابی سرعت موتور استفاده میشود، یعنی اینکه موتور چقدر سریع میتواند کار انجام دهد. موتورهای دیزلی گشتاور و اسب بخار بیشتری ارائه میکنند و علاوه بر این، عمر طولانیتری هم دارند. به همین دلیل است که بسیاری از خودروهای سنگین از موتورهای دیزلی استفاده میکنند.
صدای کم
موتورهای دیزلی قدیمی صدای زیادی داشتند، اما موتورهای دیزلی جدیدتر بسیار کم صداتر هستند. این کاهش صدا به دلیل پیشرفتهایی در طراحی و فناوری آنها است.
عوامل موثر بر قیمت موتور دیزل
همانطور که گفتیم، قیمت موتور دیزل نسبت به قیمت موتور بنزینی بیشتر است. با این حال، قیمت موتور دیزل در بین انواع مختلف این موتورها با هم متفاوت است. عواملی که بر قیمت موتور دیزل تاثیر میگذارد، شامل برند، مقدار گشتاور، کیفیت ساخت و اسب بخار است. این ویژگیها کارکرد نهایی یک دیزل موتور را مشخص میکنند. با این حال، همه کسب و کارها نیاز به خرید دیزل موتور با قدرت بسیار زیاد ندارند، بلکه لازم است قدرت موتور را بر اساس نیاز خود مشخص نمایید. دیزل موتور کارکردهای مختلفی دارد. از آن میتوان برای ساخت ژنراتور دیزلی، پمپ آب، دستگاه آسفالتشکن و مواردی از این قبیل در صنعت استفاده کرد. این موتورها در صنایع دریایی نیز کاربرد زیادی دارند. برند ماه نیرو، انواع مختلف دیزل موتور را در برندها و قدرتهای مختلف ارائه میدهد.